09 november 2020

Een huis met trappen dat voelt als gelijkvloers

Wordt traplopen een steeds grotere uitdaging, omdat het te veel energie kost, pijn doet of niet meer veilig is? Maar geniet je aan de andere kant nog zo van je heerlijke huis in die fijne buurt, waar je misschien al tientallen jaren woont? Laat je woonplezier niet verknallen en kijk naar de mogelijkheden.

"Ik voel me weer baas in eigen huis"

nelleke-en-jan_lr.jpg

Nelleke en Jan (78) uit Haarlem: Nelleke: “Jan heeft last van zijn evenwicht. De laatste tijd kreeg ik elke keer als hij de trap afkwam de kriebels. Ik was echt bang dat hij er vroeg of laat van af zou vallen. We hebben dit toen samen besproken. En kwamen tot de conclusie dat een traplift de juiste oplossing was. We hebben gekozen voor de traplift van Handicare. Deze nam het minste ruimte in en paste goed in ons interieur. Bovendien konden we kiezen voor een chique houten stoel die volledig inklapbaar is.” Jan: “We zijn ontzettend blij met deze oplossing. Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat mijn vrouw niet hoeft te verhuizen vanwege mijn ziekte. Zij doet al ontzettend veel voor me. Over een noodgedwongen verhuizing had ik me echt schuldig gevoeld. We wonen al jaren in deze buurt en hebben een grote kennissenkring opgebouwd. Gelukkig blijft dat dus gewoon zo.”

wim-en-birgitte-optie-1_lr.jpg

Marjan (69) uit Ridderkerk: “Traplopen begon steeds meer pijn te doen. Het besef werd steeds sterker dat traplopen een grote slijtageslag voor mijn gewrichten betekende. Wil ik de komende jaren nog op het vlakke kunnen blijven lopen, moest ik deze slijtageslag dus zo snel mogelijk stoppen. Er zat niets anders op dan een traplift aan te schaffen. Inmiddels gebruik ik nu alweer 3 jaar een traplift van Handicare Trapliften. Ik heb deze keuze eigenlijk puur op gevoel gemaakt. Met dit bedrijf was het contact gewoon verreweg het prettigst. De persoonlijke contacten liepen erg vriendelijk, respectvol en correct. Op basis van vertrouwen heb ik de knoop toen na het verkoopgesprek direct doorgehakt. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Jaarlijks komt de monteur langs om mijn lift te onderhouden. Ook dit gaat altijd precies op afspraak. Het mag duidelijk zijn, ik kan iedereen een lift van dit bedrijf aanraden.”

 "WE ZIJN ONTZETTEND BLIJ MET DEZE OPLOSSING. WAT IK HET ALLERBELANGRIJKSTE VIND, IS DAT MIJN VROUW NIET HOEFT TE VERHUIZEN VANWEGE MIJN ZIEKTE. ZIJ DOET AL ONTZETTEND VEEL VOOR ME." 

wim-en-birgitte-optie-2_lr.jpg

Wim en Brigitte (64) uit Soest: Brigitte: “Door mijn Parkinson kostte traplopen me de laatste jaren steeds meer energie. Ik heb de knoop toen doorgehakt en ben me gaan oriënteren op een traplift. Ik houd niet van verkooppraatjes. Ik heb de markt daarom vooraf goed geanalyseerd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Handicare. Zij boden de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn investering. Als ik nu ‘s ochtends met de lift naar beneden kom, heb ik nog energie om leuke dingen te doen, met de kleinkinderen bijvoorbeeld. Het heeft me ook weer veel meer bewegingsvrijheid gegeven. Ik beperk me niet meer tot alleen ‘s ochtends naar beneden en ‘s avonds naar boven. Ik ga nu weer de trap op wanneer ik dat wil. Ik zei laatst nog tegen mijn man: ‘Ik voel me weer baas in eigen huis’.”

"IK HEB NOG GEEN MOMENT SPIJT GEHAD VAN MIJN INVESTERING. ALS IK NU ‘S OCHTENDS MET DE LIFT NAAR BENEDEN KOM, HEB IK NOG ENERGIE OM LEUKE DINGEN TE DOEN, MET DE KLEINKINDEREN BIJVOORBEELD."

Drie redenen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een traplift. Die groep kun je in drie type gebruikers verdelen. Aan de ene kant heb je mensen voor wie traplopen te veel energie kost. De inspanning is te zwaar geworden, omdat ze klachten hebben aan hart, longen of spieren. Voor anderen is het te pijnlijk geworden door gewrichtsklachten, zoals reuma. De laatste groep kiest de traplift als veilig alternatief, omdat ze te maken hebben met instabiliteit door bijvoorbeeld ALS, Parkinson of algemene ouderdom.

kortingsactie_landscaper_nov.jpg

Over Handicare

Handicare is wereldwijd een begrip op het gebied van trapliften en heeft er inmiddels al meer dan 700.000 geplaatst. Het bedrijf kent zijn oorsprong in 1886 als Jan Hamer in Amsterdam. Het was niet alleen de eerste, maar ook al snel de grootste liftenfabrikant van Nederland. Handicare plaatste als eerste Europese stoeltrapliftfabrikant een traplift in 1961 en zette de jaren die volgden iedere keer een stap vooruit. Dat heeft geleid tot de moderne en mooie trapliften die Handicare nu maakt. De trapliften worden in hun eigen fabriek in Nederland op maat gemaakt.

Wie meer wil weten over de trapliften van Handicare kan gratis de brochure aanvragen en ontvangt dan tevens een gratis puzzelpakket. Een offerte opvragen kan natuurlijk ook. Een belletje naar 0800 - 023 28 28 is daarvoor al voldoende. Online een kijkje nemen kan op www.handicare-trapliften.nl. Overigens komt Handicare graag bij u thuis – ook nu - omdat het bedrijf ervan overtuigd is dat een juiste keuze pas gemaakt kan worden met de juiste informatie. Deze huisbezoeken zijn gratis en vrijblijvend. Dankzij de uitgebreide maatregelen die zij nemen kan Handicare ook ten tijde van corona op een veilige manier trapliften leveren en installeren.


Terug naar boven