19 juli 2018
Auteur
Meredith Koons

Handicare gaat voor groen

Handicare verbiedt plastic voor eenmalig gebruik

Kijk eens om u heen. Hoeveel dingen van plastic ziet u? Misschien een plastic roerstaafje in uw koffie of een fles water. Ziet u geen van beide? Misschien is het op het eerste gezicht niet zo voor de hand liggend, maar plastic is letterlijk overal te vinden - van de toetsen van het toetsenbord tot de muis van je computer ... zelfs het frame van je beeldscherm!

Plastic is overal aanwezig tegenwoordig. En zelfs de beste recyclers zullen bevestigen dat niet alles kan worden teruggevorderd. Daarom is duurzaamheid zo belangrijk geworden.
 

Wat is duurzaamheid?

"Duurzaamheid is gebaseerd op een eenvoudig principe: alles wat we nodig hebben voor onze overleving en ons welzijn hangt, direct of indirect, af van onze natuurlijke omgeving. Duurzaamheid nastreven, is het creëren en onderhouden van de omstandigheden waaronder mens en natuur kunnen bestaan ​​in productieve harmonie om de huidige en toekomstige generaties te ondersteunen." - Environmental Protection Agency van de Verenigde Staten

20180710_handicare-sustainability-image.jpgNaast het beschermen van de aarde - van de oceanen tot de wilde dieren - en het behoud van de aarde voor toekomstige generaties, kunnen duurzame bedrijven ook profiteren van het pad naar groen ondernemen. Als je kijkt naar verschillende bedrijven die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan, zijn het meestal degenen die het meest innovatief zijn. In plaats van stil te blijven staan ​​en de status-quo te accepteren, bekijken ze voortdurend hoe ze het kunnen doen en dingen beter kunnen maken. Van het beoordelen van processen tot het identificeren van nieuwe oplossingen. Langs hun reis van voortdurende verbetering en de zoektocht naar meer milieubewustzijn, ontstaat vaak vindingrijkheid - een overwinning met winst voor iedereen!

Hier zijn enkele verbazingwekkende feiten en cijfers rond plastic:

  • 95% van het geproduceerde plastic wordt nooit gerecycled
  • In de omgeving van Los Angeles wordt elke dag tien ton plastic fragmenten (bijvoorbeeld rietjes, frisdrankflessen, boodschappentassen, enz.) De Stille Oceaan in gedragen
  • Plastic zal in 2050 de vis in aantal overtreffen
  • Het kost 500 - 1.000 jaar om plastic te composteren.
  • 50% van het plastic wordt slechts één keer gebruikt voordat het wordt weggegooid.

Wat doet Handicare?

20180710_handicare-sustainability-header.jpgBij Handicare worden milieubronnen op verantwoorde en zorgvuldige wijze gebruikt. We streven er voortdurend naar om onze activiteiten op een ecologisch duurzame manier uit te voeren. We trachten bijvoorbeeld voortdurend om de efficiëntie te verbeteren of te investeren in duurzame producten, diensten en technologieën. Ideeën van medewerkers die de milieu-impact van Handicare's activiteiten verminderen, worden ondersteund en aangemoedigd.

De gezondheids- en milieueffecten die plastic heeft op onze planeet herkennend (wist u bijvoorbeeld dat we vandaag 20 keer meer plastic gebruiken dan 50 jaar geleden?), heeft Handicare alle kunststoffen voor eenmalig gebruik verboden in alle Handicare-kantoren en productiefaciliteiten in de gehele wereld. Voorbeelden zijn plastic koffiebekers, bestek, borden en roerstaafjes.

Terwijl Handicare haar duurzame werkwijze blijft uitbreiden, hopen we dat u zich bij ons zult voegen!

Bronnen: https://www.ecowatch.com/22-facts-about-plastic-pollution-and-10-things-we-can-do-about-it-1881885971.html 

 


Terug naar boven