Kan een buitentraplift het hele jaar buiten blijven?

Onze buitentrapliften zijn gemaakt van speciaal weerbestendig en duurzaam materiaal, waardoor onze trapliften in principe het gehele jaar door buiten kunnen blijven staan. Daarnaast leveren wij een hoes bij onze buitentrapliften waarmee u de traplift kunt afdekken wanneer u deze niet gebruikt. Zo voorkomt u dat uw traplift nat is wanneer u deze wilt gebruiken.

  1. Kan een buitentraplift het hele jaar buiten blijven?
  2. Wat zijn de opties voor buitentrapliften?

    Handicare biedt twee verschillende opties aan met betrekking tot buitentrapliften: De Handicare 1000 voor rechte trappen met een draagvermogen tot 160 kg & de Handicare 4000, die geschikt is voor trappen met hoeken en bochten. Laatstgenoemde heeft een draagvermogen tot 137 kg. Voor een meer complete vergelijking raden we aan om de tabel die meer naar boven op de pagina staat te bekijken. 

  3. Hoeveel kost een buitentraplift inclusief montage?

    De prijzen van trapliften lopen uiteen en zijn afhankelijk van het soort lift dat u nodig heeft. De prijs voor een traplift met bocht(-en) is hoger dan bijvoorbeeld de prijs voor een traplift voor een rechte trap. Dit heeft (onder andere) te maken met de hoeveelheid maatwerk. Indien u exact wilt weten wat een traplift voor uw trap kost, maak dan een afspraak met onze adviseur. Hij meet uw trap in een paar minuten op en vertelt u direct welke traplift het meest geschikt is in uw situatie en voor welke prijs. U kunt meteen al uw vragen stellen. Zo weet u aan het eind van het gesprek direct waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen over de offerte? Neem contact met ons op dan nemen wij het nog even rustig met u door. Zo maken wij het kopen van een traplift persoonlijk en helder.

  4. Hoeveel ruimte is er nodig voor de installatie van een buitentraplift?

    Voor de installatie van een buitentraplift is minstens 70 centimeter ruimte nodig. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoek waarin de trap omhoog gaat, en of er voldoende ruimte is op of rond de trap om de traplift te parkeren zonder dat deze een veilige doorgang blokkeerd. Zeker weten of uw buitentrap geschikt is voor een traplift? Onze adviseurs kunnen vrijblijvend met u mee kijken naar een passende oplossing. 

  5. Welke veiligheidskenmerken hebben jullie buitentrapliften?

    De trapliften van Handicare voldoen aan de strengste veiligheidsvoorschriften die in Europa worden gehanteerd. Zo zorgen wij er o.a. voor dat trapliften zijn voorzien van:

    • Veiligheidssensoren
    • Veiligheidsgordels
    • Inschuifbare rails/voetenplanken 
    • Slot (voor buiten)
Terug naar boven